Oświadczenie byłego zarządu MZKS „Unia”

W związku z walnym zebraniem członków MZKS „Unia”, które odbyło się 2 lipca br. i skutkowało wybraniem nowego zarządu klubu oraz otrzymanym sprawozdaniem finansowym za okres od 01.01.2022 r. do 30.06.2022 r., oświadczamy:

1) Pozostawiamy, jako ustępujący zarząd – klub MZKS „Unia” w dobrej sytuacji finansowej, wynoszącej ponad 120 tys. zł „na plusie”. Całkowita redukcja zadłużenia, powstałego po 2021 roku i wyprowadzenie finansów na prostą było możliwe, dzięki podjętym działaniom oszczędnościowym, ogromu pracy społecznej prowadzonej przez członków zarządu i wolontariuszom oraz pozyskaniu nowych sponsorów i dodatkowych źródeł finansowania. Udało się tego dokonać także przy wsparciu zawodników seniorów, którzy w trudnych chwilach nie opuścili klubu i zanotowali bardzo udaną rundę wiosenną, włączając się do gry o awans do IV ligi.

2) Dziękujemy wszystkim, którzy w tym okresie wspierali nas, a przede wszystkim klub, zarówno finansowo, jak i poprzez społeczną pracę i życzliwość okazywaną na co dzień. Dziękujemy trenerom i zawodnikom wszystkich drużyn, którzy dumnie i często z sukcesami reprezentowali klubowe barwy w ligowych rozgrywkach oraz kibicom za wsparcie i zaufanie.

3) Powyższe oświadczenie publikujemy, aby w sytuacji, kiedy następuje zmiana zarządu, nie pojawiały się głosy, że pozostawiamy po sobie dług i niedokończone sprawy. Gratulujemy nowo wybranemu zarządowi, życząc mu samych sukcesów w wymagającej i mozolnej pracy na rzecz rozwoju klubu oraz deklarujemy pomoc merytoryczną w sprawach służących dobru klubu.

Z wyrazami szacunku,

Grzegorz Węglarz, Piotr Sowa, Artur Zastawny, Tomasz Bąk.

Other Articles

Quo vadis Unio?